Få tilskud ved køb af varmepumpe

Er du nysgerrig på at se, hvor meget du kan få i tilskud, når du skifter til varmepumpe? 
 
Vi anvender altid Energistyrelsens tilskudsberegning for udregning af tilskud i forbindelse med vores tilbudsgivning til dig. Du kan regne dit tilskud ud direkte på Energistyrelsens tilskudsberegner.
 
Du kan også læse mere om tilskud til at gøre din bolig mere miljøvenlig eller  kontakte os for et samlet overblik på tilskud og pris på køb af varmepumpe.
Få et samlet tilbud på varmepumpe

Tilskud til varmepumpe 2021

Du kan som privatperson søge tilskud til køb af varmepumpe, når du energirenoverer eller -optimerer din bolig. Du kan søge tilskud fra Energistyrelsen via Bygningspuljen, når du skifter fra olie, el eller gas, og du bor i et område uden adgang til fjernvarme.

Du kan sagtens indhente tilbud på varmepumpe, men det er vigtigt, at du ansøger om tilskud, før du får installeret din varmepumpe.

Ansøg om tilskud via Bygningspuljen fra den 7. april 2021

Når du skifter varmekilde til luft til vand-varmepumpe, kan du søge energitilskud gennem Bygningpuljen. I 2021 er der afsat mindst 675 mio. kroner til, som uddeles efter først til mølle-princippet. Energistyrelsen har i 2021 valgt at fordele tilskudspuljen over tre ansøgningsrunder, da den sidste Bygningspulje i oktober 2020 blev opbrugt på ganske få dage.

Den første ansøgning til Bygningspuljen åbner op efter påske den 7. april kl. 10.00.

Håndværkerfradrag

Er det ikke muligt for dig at søge tilskud til varmepumpe fra Bygningspuljen, kan du bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdslønnen fra i skat.

I 2021 er fradraget for energirenovering 25.000 kr. årligt pr. person. En husstand med 2 voksne og ét barn over 18 år kan give et fradrag på 75.000 kr. pr. år.

Bemærk, det er ikke muligt at få tilskud og håndværkerfradrag til samme projekt. Har du søgt tilskud til varmepumpe gennem Bygningspuljen, kan du dermed ikke få håndværkerfradrag.